JuhaniNurminen kummajainen

Huomio! Huomio! Kello käy. (12 - 24 - 48)

Tietotekniikka on monessa mielessä hyvä asia. Löytyy siitä varmasti huonojakin puolia. Yksi mikä on mukavaa muualla, ei ole sitä täällä: puheenvuoron blogipalvelussa. Ja mikä on tuo tämän blogipalvelun ikävä asia joka minua nyppii - jos annan sen nyppiä? Ja sama pätee myös vapaavuoroon.

Se on tietysti kirjoitusten ajastusmahdollisuus, tai ei niinkään se, vaan ylipäätään se, että kun jutun julkaisee niin aika tulee julkaisuun merkityksi väärin. Ajastan tämän jutun julkaisun tapahtumaan kello 12:24, ja jos ei ylläpito tuota ajastamaani julkaisuhetkeä ennen palvelimen kellonaikaa oikeaksi korjaa niin julkaisu tapahtuu kutakuinkin kello 12:48, eli 24 minuuttia määriteltyä ajankohtaa myöhemmin.

Mutta toisaalta: mitäs me kellosta kun ei kellokaan meistä - eikös tuo ole vanha sanonta, vaiko pikkaisen muokattu uusi? Ei mutta siis: itselläni on kätevä kännykkä, älypuhelin, jolla pääsee myös nettiin. Yksi kiva ominaisuus on kännykässäni: se on aina oikeassa ajassa. Sama pätee tietokoneeseeni, kunhan kone vaan aika ajoin on verkossa.

Nykyaikana en voi kuin hämmästellä sitä, että tällainen ison yhtiön tarjoama kertakaikkisen hyvä blogipalvelu on ajastaan jäljessä; 24 minuuttia. Kokeilkaapa itse ajastaa seuraava kirjoituksenne julkaistavaksi vaikka viiden minuutin kuluttua tästä hetkestä niin voitte huomata, että puolisen tuntia menee ennen kuin se on netistä luettavissa. Mutta älkää antako sen häiritä itseänne kuten minä teen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat